Specialist in houtrot herstel

Wanneer het hout langdurig een vochtpercentage van minimaal 20% heeft, zal het op den duur overgaan tot verval. Dit gebeurt overigens bij elke houtsoort, niet alleen bij grenen en vuren. Wel speelt de dichtheid en structuur van het houtsoort een belangrijke rol. Hoe dichter de houtstructuur, hoe lastiger het is om vocht vast te houden. Er zal dan minder snel houtrot op treden.

Hoe kunt u houtrot voorkomen?

Simpel. Wanneer uw houtwerk een hoog vochtpercentage bevat, is er iets mis met uw schilderwerk. Scheuren en kieren geven vocht een vrije toegang naar het hout. Controleer uw schilderwerk dan ook regelmatig en zorgvuldig, zeker de kanten van uw woning die veel aan weersomstandigheden worden blootgesteld. Hier is het schilderwerk extra kwetsbaar en zal houtrot het snelst optreden.

Houtrot herstellen

Wanneer u houtrot geconstateerd heeft, dan kunt u het beste een specialist inschakelen. Ons schildersbedrijf heeft jarenlange ervaring met de preventie en het herstel van houtrot. Onze schilders herstellen houtrot in diverse stadia. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.